Maaf banyak2 sebab saya tak sempat nak taip resepi bagi setiap gambar berikut dek kerana kesuntukan masa :-( InsyaAllah dalam masa terdekat, saya akan update untuk rujukan anda :-)
ALASKAN CRAB GRILLED WITH HARISSA SAUSE
Bahan-bahan :
* Alaskan crab 1.7kg
* Garam laut/garam biasa 4 tsp
* Air
* Harissa Sauce (boleh didapati di Seafood King keramat mall)
* Italian herbs butter (boleh didapati di Seafood King keramat mall)
Cara memasak :
1. Bersihkan ketam Alaska.
2. Panaskan air hingga mendidih dan masukan garam, Rebus ketam Alaska selama 10minit.
3. Sapu keseluruh ketam dengan sos harissa
4. Bakar mengunakan arang selama 10-15minit bergantung pada suhu haba.
5. Cairkan Italian Herb butter untuk dijadikan pencicah
|
ALASKA CRAB |
|
KETAM BUNGA |
|
LOBSTER |
|
LOBSTER |
|
LOBSTER |
|
LOBSTER |
|
BABY LOBSTER |
|
BABY LOBSTER |
|
UDANG GALAH |
|
SOFT SHELL CRAB |
|
UDANG GALAH |
|
UDANG GALAH |
|
SALMON |
|
TUNA |
|
TUNA |
|
TELOR SOTONG |